Se obtine prin mixarea unui polimer lichid cu un amestec de ciment, pigmenti, fibre elastice, nisipuri selectionate si are ca rezultat un material care poate fi intins cu usurinta pe suprafete verticale ori orizontale. Materialul este colorat in masa, rezistent, in grosime de 10-20 mm care poate fi amprentat
Un sistem bazat pe realizarea unei placi din beton cu o compozitie controlata (cantitatea de ciment, apa, aditivi) dupa ce a fost turnata si nivelata, i se aplica un mortar compus din agregate minerale, ciment, pigmenti, aditivi pentru a obtine o suprafata dura (3-5 kg/mp).
Poate infrumuseta suprafetele existente din beton, prin pulverizare in grosimi de la 2-15 mm, in diferite culori si modele atat pe verticala cat si pe orizontala. Adera foarte bine la suprafetele din beton noi si vechi, suporta traficul pietonal cat si cel de vehicule grele. Se aplica pe arii extinse in centre comerciale, hoteluri, scoli, gradinite, trotuare, parcuri , piscine, case
Poliuretanul este folosit datorita eficientei lui, nivelul de izolatie dorit se poate obtine cu ajutorul unui strat considerabil mai subtire de material decat in cazul altor tipuri de izolatii. De asemenea, folosirea lor implica, deseori, reducerea costurilor in ceea ce priveste alte etape ale constructiei in cauza.
are multe avantaje, deloc de neglijat si greu de egalat de restul betoanelor decorative, considerat varful tehnologiei si al inovatiei in materie de pavaje.